Есен в „Каньонът на водопадите“

Есен в „Каньонът на водопадите“

Почистване и облагородяване на Еко пътека „Каньонът на водопадите“ в резерват „Сосковчето“ съвместно с РИОСВ в гр. Смолян. Резерват „Сосковчето“ обхваща защитена територия от 173 ха., с цел опазване на гори от смърч, редки растения, най-известно от които е Родопския крем, и разнообразни форми на релефа.

Как се казва нашата акция?

Есен в „Каньонът на водопадите“.

Необходим брой доброволци и с какво ще ги привлечем?

Дванадесет човека, които ще могат да се насладят на есенната прекрасност на Еко пътека „Каньонът на водопадите“ в резервата Сосковчето над гр. Смолян. Забавление и благородни действия за поддържането на екопътеката – какво по-прекрасно от това можем да правим в събота?!

Къде ще се проведе акцията?

Акцията ще се проведе по Еко пътека „Каньонът на водопадите“, започваща от гр. Смолян. Сборният пункт на доброволците е сградата на РИОСВ в гр. Смолян от 9.30 часа на 15-ти октомври, събота.

Какви материали ще ни трябват?

Боя – протекта, сива (3/4 кутии), четки (7/8 броя), чували за отпадъци, ръкавици, брадвички, сладки и сандвичи.

Какво е нещото, което искаме всички да научат за акцията? Слоган, мото, идеи? Ще ни помагат ли други организации и/или институции?

Еко пътеката е за всички граждани на гр. Смолян. Ние искаме те да осъзнаят, колко близо е красотата и съвършенството на природата се намираме. Това е едно от най-прекрасните места за отдих в близост до гр. Смолян. Мотото ни е: „Потърси пътеката на природата в себе си„. Очакваме учениците от ОУ “Стою Шишков в село Търън и Гимназията  по туризъм в Устово да се включат с доброволци в акцията.

Контакти: 0878 119378 – старши експерт Георги Георгиев и 0301/60 121

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *