Бъдеще сега на Беглика фрии фест

Бъдеще сега на Беглика фрии фест

Привет приятели, ето я и пълната ни програма за фестивала на Беглика, който започва след броени часове вече, а не дни…

И тази година старите игри ще се пренесат на беглишките поляни в една невъобразима ферия от природни и човешки звуци. „Бъдеще сега“ и Беглика Фест имат удоволствието да Ви представят турнир по чилик! Отново дойде време за отборна надпревара, рая на къровете или бомбата на шмайзерите, както и няколко други позабравени, но не изтрити от паметта ни игри, с които ще се забавляваме в дните на фестивала. Предварителното записване е задължително!

Турнир по чилик
Отбори по трима човека – можете да се запишете и предварително на мейл: veni@nanera.net. Нямаме ограничение на възраст, пол, религия, социално, етническо, статистическо или икономическо положение.
Започваме в събота, 18-ти август сутринта в 10 часа на голямата поляна, ориентирайте се по табелите. Колкото отбори сме се събрали теглим чоп и всеки започва да играе срещу всеки.
Игра между два отбора се печели, когато единия отбор събере 34 тояги.
Победителите се класират за нов чоп и така докато останат четири отбора.
От 15 часа са финалите за останалите четири отбора в турнира след баш чоп.

Не се притеснявайте, ако не знаете как се играе чилик, посетете сайта
на Бъдеще сега за повече информация.

Био-академия Беглика фест от Бъдеще сега
Модулите са отворени за посещение за деца и родители. Препоръчителна възраст на децата над 5 г.
Начален пункт – шатрата на Бъдеще сега
Модули от Био-академия Беглика фест
„Биоземеделие – земята, която ни храни“ – 100 минути.
Начало: събота, 18-ти август, 10 часа
„Дъгата в чинията“ – 40 минути
Начало: събота, 18-ти август, 16 часа

Презентации за билковата и зеленчуковите градини в село Гудевица.
„Как се правят високопланински градини в село Гудевица“
Сава Чанков – 12 часа в неделя, 19-ти август.
Ще бъде представена Билковата ни биоградина и Бъдеще на родопското земеделие сега, в което придобитите техниките за природосъобразното и пермакултурно земеделие възстановяват почвите по горното течение на река Арда. Ще можеш да опиташ продукция от градината, както и да натрупаш много нови знания.

Специално за феста и всички които се интересуват от Кал Ърт и строежа на къщи с чували от пясък и глина нашите доброволци Ансел Дърел, Едже Аслан и Матио ще Ви разкажат и покажат на практика как се изгражда такъв дом в село Гудевица. Съветите им за такова строителство са безценни, защото са архитекти с голям опит директно от последователите на самият Кал. Презентацията ще е в събота след 17 часа на шатрата на Бъдеще сега.

Алекс от Румъния пък ще ни покаже как се прави печат върху текстил с подръчни материали и без много пари и щадящо околната среда. Попитайте за него на шатрата на Бъдеще сега.

Презентация „Сугестопедия и бъднини“ – представянията на нашите образователни експерти ще ни отведат в дебрите на сугестопедичното преподаване и любовта към децата в практически модули по екология и биоземеделие във всяка една добре узряла градинка. Презентацията и демонстрацията на сугестопедично въведение ще се случи на форум Бъдеще, а двата модула за деца и възрастни ще бъдат част от съпъстващата програма на щанда на читалището.

Стани част от още един незабравим летен полет на Беглика!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *