Бъдеще сега претворява детското „Забавно лято, грижовна есен“

Бъдеще сега претворява детското „Забавно лято, грижовна есен“

Над 70 ученици от 1-ви до 7-ми клас в селата Сатовча, Кочан и Вълкосел започват днес занимания в Приключенско-образователна академия. Тя е организирана от „Народно Читалище Бъдеще сега 2006″ и Фондация „Помощ за благотворителността в България“ в сътрудничество с местните училища и администрация.

Академията е първата част от Програмата „Забавно лято, грижовна есен“, която се осъществява с финансовото съдействие на Филип Морис Интернешънъл, като част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини. Във втората част от Програмата, която ще се осъществи в края на ноември, възрастни хора от региона ще имат възможност да се възползват от специализирани медицински прегледи на място.

От днес участниците в Приключенско-образователната академия ще развиват своите знания и умения, свързани с учебното съдържание, отношение към света и околната среда, ще научат повече за себе си и как да работят в екип. Очакват ги приключения в света на науката, историята, изкуствата и занаятите.

„Заниманията в програмата са под формата на игри и приключения, така че децата ще се развиват неусетно и ще израстват, забавлявайки се. Всички активности се осъществяват от обучени професионални инструктори на читалището“, сподели Теодор Василев от „Народно Читалище Бъдеще сега 2006″.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *