Международна програма за младежко лидерство – Momentum

 

 

Mисията на Momuntum

Да създадем трайна промяна в живота на младите хора и техните общности.

Визията
Стремим се  към приобщаващо общество, в което всеки млад човек може да се развие и да допринесе със своя пълен потенциал.

“Би било трудно да се опише на кратко значимостта на този вид програма в живота на младите хора, които са се присъствали. Опитът и предизвикателствата, пред които ще са изправени е едно ново откритие за всички от тях провокирайки ги да мислят по-творчески и идеалистично за своето бъдеще. Поздравления!”

Целите на програмата

  • Да вдъхнови младите хора да разширят своите хоризонти и стремежи, да намери положителни посоки и да се подготвят за света на труда.
  • Да се увеличи участието на младите хора в регионални, национални и международни проекти и обмен.
  • Да се насърчи междукултурното обучение и включване.
  • Да се насърчи предприемчивостта и инициативността на младите хора в общността.
  • Да се създаде общност на международна мрежа от мотивирани млади хора.
  • Да се признае, стойността и се признаят постиженията на младите хора и техния положителен принос за обществото.
  • Да добавят стойност към работата на училищата и други образователни организации.

В Momentun вярват, че:
Най-ефективният начин за младите хора, да променят живота си е чрез позитивни преживявания, далеч от ежедневната им среда.
Споделянето на наученото, взаимното вдъхновение и трайното приятелство с хора от други култури са ключът към отворен ум, по-толерантно общество и устойчиво бъдеще.
Образованието трябва да насърчава креативността (творческото мислене), любопитството и предприемачеството.

“Това беше наистина най-доброто нещо, което някога съм правил. Имах нужда от нещо, което да ми помогне да разбера какво искам да правя с живота си и сега аз чувствам, че аз открих моята страст. Самият курс е забавно напълнени и екшън – това е нон-стоп уморителна седмица, но това е всичко си струва “!

Momentum е социално предприятие с нестопанска цел, регистрирано в Англия, като компания с интерес към подкрепа на Общността. Ние не сме свързани с определена група или географски регион. Ние нямаме политическа или религиозна принадлежност, и сме се ангажирали да подкрепяме личностното развитие на всички млади хора, независимо от социалните, културни, икономически или други обстоятелства.

Нашата работа е фокусирана във Великобритания, но с международен характер, и партньори в много други страни. Нашата нарастващата международна мрежа от професионалисти от всички сфери на живота, които се интересуват от развитието на младежта ще разширява влиянието на програмата в бъдеще.

НЧ Бъдеще сега е официален партньор на Momentum в България.