Бъдеще сега претворява детското “Забавно лято, грижовна есен”

Над 70 ученици от 1-ви до 7-ми клас в селата Сатовча, Кочан и Вълкосел започват днес занимания в Приключенско-образователна академия. Тя е организирана от „Народно Читалище Бъдеще сега 2006″ и Фондация „Помощ за благотворителността в България” в сътрудничество с местните училища и администрация.

Академията е първата част от Програмата „Забавно лято, грижовна есен”, която се осъществява с финансовото съдействие на Филип Морис Интернешънъл, като част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини. Във втората част от Програмата, която ще се осъществи в края на ноември, възрастни хора от региона ще имат възможност да се възползват от специализирани медицински прегледи на място.

От днес участниците в Приключенско-образователната академия ще развиват своите знания и умения, свързани с учебното съдържание, отношение към света и околната среда, ще научат повече за себе си и как да работят в екип. Очакват ги приключения в света на науката, историята, изкуствата и занаятите.

„Заниманията в програмата са под формата на игри и приключения, така че децата ще се развиват неусетно и ще израстват, забавлявайки се. Всички активности се осъществяват от обучени професионални инструктори на читалището”, сподели Теодор Василев от „Народно Читалище Бъдеще сега 2006″.