Вдъхновяващото жури на Хaкатон в Смолян

Споделяме с вас и хората, които ще журират младежите в Смолян.

Благодарим им за отделеното време.

Започваме с:

———————————————

Рутхер Розендал е от 15 години в ИТ сектора, но технологиите не са неговата стихия. Не е програмист, въпреки, че се е опитвал да кодира, докато е учил мениджмънт в техническия университет. Бързо разбира обаче, че другите са далеч по-добри в това и се концентрира върху управлението.

13315414_1145341682162758_6220479434574009880_n

В сегашната си работа, прави така, че клиентите, които имат – интересни, но често не разбираеми идеи да могат да ги структурират и реализират в успешен продукт.

Първото нещо, което прави е да гарантира, че клиента, програмиста и уеб дизайнера са на ясно с концепцията за даден проект и после мениджира процеса по неговото изграждане.
Рутхер ще е част от журито в Хакатона и ще оценява проектите, но от гледна точка на бизнеса. Защото за един ИТ продукт свързан с туризма, не е важно само техническото решение, но и това за кого и как ще служи.
За да ви оцени добре в събота, мислете каква ще е целевата група на разработката ви, какво би й харесало и как като отбор може да спечелите пари за реализирането й.
Българският на Рутхер е толкова добър, колкото и уменията му за програмиране, така че използването на малко английски термини ще ви осигурят екстра точки :):)

———————————————

Mountain Restart рестартират хората в планината. Част от инициативите им са забавното състезание зимен и летен многобой Чепелареада и Oфис в гората (Office In The Woods) – CoWORKING & CoLIVING пространство в пакет за ЛАПТОПАДЖИИ*, които могат да живеят и работят за желан от тях период от време в Чепеларе.

13043735_1106589889393211_7418572928280008698_n

Паралелно с това те могат да спортуват, да посетят туристически забележителности, да научат рецепти и вкусят родопската кухня, да се презаредят от чистата природа и въздух, а по време на Летен Лаптопаджийски лагер Чепеларе (18 юли – 18 август) да посетят няколкото големи организирани спортни и музикални събития през лятото в региона. Имат допълнителна възможност да доплатят да се запишат в предварително организираните работилници или екскурзии в Чепеларе.

*ЛАПТОПАДЖИИ – хора, които могат да свършат своята работа дистанционно, независимо от физическото си местоположение, посредством мобилен компютър или друго мобилно устройство, стабилен интернет и временно работно бюро.
Moжете да разгледате сайта им тук – http://coworkation.4epelare.com/

Благодарим им много са отделеното време!
Много свежи, активни и пълни с идеи млади хора.

——————————————–

Теодор Василев е етнолог, антрополог и културен турист завършил СУ „Св. Климент Охридски”. Обича екстремните спортове и работата с деца и млади хора. През последните осем години е сърцето, ръцете и част от главата на НЧ „Бъдеще сега”.

P1070685

Освен това помага на всички възможни организации и движения, кампании, които ценят подкрепата, човека и връзката му с природата. Специализирал е в работа с местни общности, фасилитиране на дискусии и групова работа. Има и опит в тимбилдинги и организирането на масови младежки и детски мероприятия.
Уменията, които той е развил в работата си през последните години му позволяват да поддържа вниманието на децата и младежите върху конкретните задачи, прекрасно да импровизира и създава невероятна атмосфера във всичко, което прави. Усмивката и положителното му отношение към света успяват да запалят хората, около него да се забавляват в това, което правят.
Кара сноуборд като за последно и има татуировка, 🙂