Официално откриване на „Училище сред природата”

Здравейте приятели,

Дойде дългоочакваният момент, в който да прережем лентата на ремонтираната сграда на читалището.

Избрахме за това събитие датата на най-светлия просветителски празник – 24 май. Това ще е празник за всеки, който е споделил с нас вълшебните нощи край огъня, цапал е ръцете си с глина, копал е, носил е тухли, писал е стихове или проекти, гонил е децата по площада, хранил е кучетата, водил е работилници, готвил е за детските ни инициативи, играл е на сляпа баба или е цъкал нещо за нас в интернет, споделил е нещо свое и лично в младежки обмен, садил е или пък вадил картофите на баба Лена или е носил храна за доброволците ни. Каним ви да празнувате заедно с нас в Гудевица от сърце през уикенда на 23-24 май. Ще се погрижим да има от всичко. Работилници по създаване на спомени на 23.05 с жива музика вечерта и официално откриване и тържествено освещаване на сградата на 24.05 (хорото, пататника и мурсалския чай по случая са задължителни)

Очакваме ви в центъра на вселената.

Настаняване има в къщата и на палатки!

Програма:

Събота 23.05

Пристигане, настаняване, чай (разбира се, можете да дойдете и в петък вечер)

14ч. – 18.30ч -„Създай си спомен от Гудевица” – арт-работилнички в сградата и на открито за създаване на красиви спомени и предмети.

14 – 16ч Работилници:

Работилница с вълна – водещ Аделина Фисинска

Работилница за ръчна изработка на бижута/картички

Работилница за декорация на стени

Детски кът

Как се снима с Go Pro от небето

Секънд Хенд зона

Време за вечеря, разходки, залез

Вечер край огъня с много музика

Неделя 24.05

11.00 – Официално откриване и освещаване на „Училище сред природата”

12.00 – “Зуица и Ной” -театър на маса по елементи от книгата “Забравени от небето” на Екатерина Томова, с невероятните актьори Константина Челебиева и Светозар Кнезовски.

13.00 Обяд с домашно приготвени пататници и други вкусни изненади от местните баби, гайда и хоро

По време на цялото събитие ще имате възможност да поговорите с екипа ни за работата ни, да се разходите из билковата и перма-градинките ни, да научите повече за строителството с естествени
материали, компостирането, пречистването на вода и всякакви устойчиви практики, които прилагаме и, на които учим.

 

Проектът Зелена светлина за Училище сред природата се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009 – 2014.