Очет за дейностите през 2016 г.

Отмина още една изпълнена с много преживявания и емоции година. Какво се случи ще опитаме да опишем в тази кратка статия, макар да не е възможно да опишем една толкова вълнуваща и пълна с преживявания година.

Курс  за интерактивно преподаване “Играя и работя с деца и младежи”

На връх КомПрез 2016г. “Играя и работя” беше в нов формат включващ удължен период на обучение и нова онлайн/дистанционна обучителна фаза преди практическия курс на Гудевица.  Курс за интерактивно преподаване и съвременна педагогика – “Играя и работя с деца и младежи на Гудевица”

Традиционният ежегоден обучителен курс се проведе на село Гудевица в обучителния център „Училище сред природата” на НЧ Бъдеще сега 2006.

През 2016г. проведохме два курса с повече от 25 участници в периода 17 – 26 юни и 16 – 25 септември.

Снимки от курса и повече информация за него можете да видите на…

Детски лагери и академии за личностно развитие на Гудевица и в Рила планина.

Vankata v poletДетски академии за личностно развитие и приключенски лагери

Програми април-септември 2016 г. Повече за всяка една от програмите можете да намерите тукБъдеще сега дава възможност за участие на своите членове в програмите си, както и за всички, които искат да станат част от нашето семейство.  Академиите, които проведохме през 2016 г, бяха

Детска академия  ”Априлската ваканция в Априлци”,

Детски приключенски лагер  ”Пътя на коня и лъка”,

Детска академия “Петте елемента” на Гудевица,

Детска академия “Магията на Родопа планина” на Гудевица,

“Академия за изследване и разкриване на творческия потенциал”,

Детска академия “Търсене на изгубения баланс”,

Детска академия “Свързаност”,

Детска академия “Рила – свещената планина”.

Общо в лагерите и академиите през 2016 се включиха повече от 150 деца.

Доброволчески лагери и работилници

pokriv 2

Добротворци за „Училище сред природата”

Доброволчески лагери и работилници в обучителния център „Училище сред природата” в с.Гудевица

15 – 19 Април 2016 г. – Работа с дърво и глина. Строеж на парник и кокоши трактор. Структура и начин на работа на кокошия трактор и парниците.

Неформално учене за заетост по програма Еразъм +

IMG_5156През 2016 г. работихме активно по проекта “Неформалко учене за заетост”, за който можете да научите повече от линка тук.

 

 

 

Белгийски скаути на Гудевица

13620339_1167785436585049_2602507868918372303_n

През лятото посрещахме и групи с доброволци от Белгия. Повече за приключението ни с тях можете да научите и видите тук…

Както и да видите повече в сайта на Бъдеще сега тук

 

 

 

 

 

 

Забавно лято 2016

Рефлексия

Рефлексия

За втора поредна година под ред реализирахме проекта “Забавно лято” съвместно с Фондация BCause, в който повече от 360 деца от 4 района на България преживяха вдъхновяващи академии за личностно развитие и образование свързани с елементите в природата. Децата бяха от 6 до 13 години.

Повече за програмата можете да видите на този линк

 

Хекатон за младежи от община Смолян

GOPR563346Ученици 2.0 беше проект за създаване на среда за развитие на способностите на младите хора и децата в община Смолян в сферата на информационните технологии. Провеждаме състезание по ИТ, с което ще провокираме дългосрочна обществена ангажираност към развитието на тези умения и подобряване на уменията на деца и младежи да програмират. Основната цел на проекта е да разкрие на учениците от Смолян необятния свят на програмирането и да ги стимулира да се развиват в тази област. Специфичните ни цели са свързани с провокиране на обществен интерес и приобщаване на общинските, неправителствените, училищните, родителските и др. организации и общности към развитието на ИТ уменията на учениците и децата.

 

Проектът Transformation in Change

DCIM102GOPROG5183978.Един приключенски уикенд предназначен за млади предприемачи и хора с идеи от цяла България, който ще събере на едно място в Родопите повече от 30 млади предприемачи, иноватори в различни области и младежки лидери! Много приключения, природа, вкусна родопска храна, обмен на идеи и визия за развитието на България и света! Повече на този линк.

 

 

Centers of excellence

IMG_20160630_212843През 2016г. продължихме работа по дългогодишното сътрудничество и партньорство подкрепяно от програма Еразъм + за развитие на капацитет и качество на младежки центрове за приключенски туризъм в Англия, Финландия, Австрия и България.

За нас беше чест да посрещнем на Гудевица нашите партньори от Обединеното кралство и да обменим практики отностно различни начини на обучение сред природата и дейности навън. Това е пътуващ проект, в който на различни места, страни и сезони се запознаваме с методи, които биха помогнали на всички нас да бъдем по-добри в нашата работа на обучители, младежки работници и хора, които развиват своя център в Родопите. Посрещнахме 40 души от Шотландия, Англия, Финландия, Австрия, Ирландия и България. Повече за проекта можете да видите от тук и във Фейсбук…

През 2016г. реализиурахме и много други по-големи и малки инициативи, които можете да проследите в новините на сайта ни и във Фейсбук страницата на Бъдеще сега!