Резултати от регистрационната форма и анкетата за обратна връзка сред участниците в Хакатон в Смолян 4, 5 и 6 Юни

За участие в Хакатона първоначално се записаха 41 ученици от 8 до 12 клас от почти всички средни училища в Смолян.

В деня на състезанието дойдоха 20 момчета и 10 момичета. Имаше и група от 5 участника, която пристигна специално от Пловдив. Болшинство от участниците бяха разбрали за състезанието от кампанията, която се проведе по училищата, както и от Фейсбук.

Въпреки, че почти половината от записалите се споделяха, че по принцип програмират, само един е бил на подобен род състезание.
Учениците познаваха основните програмни езици и по-късно видяхме, че успешно прилагат знанията си в разработваните от тях продукти. Поради това, че повечето изявиха желание да участват в разработването на уеб страница, всички се състезаваха само в тази категория.

Положителните отзиви за провеждането на Хакатона не се ограничават само в оценката за менторите. Според повечето цялата организация е отлична, а избора на деня и мястото на провеждане – много подходящи за този вид дейност.

Трябва да обърнем внимание на около 20% респонденти, които  определят  продължителността на състезанието като „не много подходящи“ и да си помислим при други състезания дали това време е достатъчно на учениците да успеят да завършат проектите си.

Като цяло всички са много доволни, че такова събитие се е случило в техния град и са категорични, че ще дойдат пак, ако то се организира отново. Близо 90%  от учениците  споделят, че ако има следващ път, ще дойдат отново.

Можете да видите резултатите от анкетата тук  Feed_back_AnketaV1 (1)

или тук:

1 2 3 4