18-19 октомври 2014 г. – Работилница: Пречистване на “сива” кухненска вода

Водещ: Николай Маринов, АСЕМ / Повече за Ники тук

Работилницата се реализира по проект: „Зелена светлина за „Училище сред природата”,финансиран по Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г. www.ngogrants.bg

В Гудевица, Родопите, приказно място в сърцето на планината имало една къща на върха на бърчината. Там водата не винаги стигала.Хората поливали често с питейна вода. Къщата се превърнала в средище на хора, които работели за опазване на природата. Идвали и си отивали. Направили си кухня, за да има храна за всички. Водата от кухнята се изливала в канала. Веднъж един посетител разказал как тази вода може да се използва за поливане на градини.

Така продължава историята на читалище”Бъдеще сега”, в която заедно с колегите от Асоциацията за строителство с естествени материали и по специално с уникалния Ники (завършил архитектура и специалист в природното строителство и пермакултурата) продължаваме да реализираме серия от обучителни работилници.

Ако винаги сте искали да знаете повече за това как може да пречистите водата от кухнята ви и да я използвате в градините си, елате на Гудевица на 18-ти октомври, за да изградим заедно такава инсталация и да се научим как можем да я преработваме според индивидуалните ни нужди.

Записване за участие, програмата и всички логистични отговори са във фейсбук събитието ни: Работилница за пречистване на “сива” кухненска вода

Очакваме Ви!