Бъдеще сега на Беглика фрии фест

Привет приятели, ето я и пълната ни програма за фестивала на Беглика, който започва след броени часове вече, а не дни…

И тази година старите игри ще се пренесат на беглишките поляни в една невъобразима ферия от природни и човешки звуци. “Бъдеще сега” и Беглика Фест имат удоволствието да Ви представят турнир по чилик! Отново дойде време за отборна надпревара, рая на къровете или бомбата на шмайзерите, както и няколко други позабравени, но не изтрити от паметта ни игри, с които ще се забавляваме в дните на фестивала. Предварителното записване е задължително!

Турнир по чилик
Отбори по трима човека – можете да се запишете и предварително на мейл: veni@nanera.net. Нямаме ограничение на възраст, пол, религия, социално, етническо, статистическо или икономическо положение.
Започваме в събота, 18-ти август сутринта в 10 часа на голямата поляна, ориентирайте се по табелите. Колкото отбори сме се събрали теглим чоп и всеки започва да играе срещу всеки.
Игра между два отбора се печели, когато единия отбор събере 34 тояги.
Победителите се класират за нов чоп и така докато останат четири отбора.
От 15 часа са финалите за останалите четири отбора в турнира след баш чоп.

Не се притеснявайте, ако не знаете как се играе чилик, посетете сайта
на Бъдеще сега за повече информация.

Био-академия Беглика фест от Бъдеще сега
Модулите са отворени за посещение за деца и родители. Препоръчителна възраст на децата над 5 г.
Начален пункт – шатрата на Бъдеще сега
Модули от Био-академия Беглика фест
“Биоземеделие – земята, която ни храни” – 100 минути.
Начало: събота, 18-ти август, 10 часа
“Дъгата в чинията” – 40 минути
Начало: събота, 18-ти август, 16 часа

Презентации за билковата и зеленчуковите градини в село Гудевица.
“Как се правят високопланински градини в село Гудевица”
Сава Чанков – 12 часа в неделя, 19-ти август.
Ще бъде представена Билковата ни биоградина и Бъдеще на родопското земеделие сега, в което придобитите техниките за природосъобразното и пермакултурно земеделие възстановяват почвите по горното течение на река Арда. Ще можеш да опиташ продукция от градината, както и да натрупаш много нови знания.

Специално за феста и всички които се интересуват от Кал Ърт и строежа на къщи с чували от пясък и глина нашите доброволци Ансел Дърел, Едже Аслан и Матио ще Ви разкажат и покажат на практика как се изгражда такъв дом в село Гудевица. Съветите им за такова строителство са безценни, защото са архитекти с голям опит директно от последователите на самият Кал. Презентацията ще е в събота след 17 часа на шатрата на Бъдеще сега.

Алекс от Румъния пък ще ни покаже как се прави печат върху текстил с подръчни материали и без много пари и щадящо околната среда. Попитайте за него на шатрата на Бъдеще сега.

Презентация “Сугестопедия и бъднини” – представянията на нашите образователни експерти ще ни отведат в дебрите на сугестопедичното преподаване и любовта към децата в практически модули по екология и биоземеделие във всяка една добре узряла градинка. Презентацията и демонстрацията на сугестопедично въведение ще се случи на форум Бъдеще, а двата модула за деца и възрастни ще бъдат част от съпъстващата програма на щанда на читалището.

Стани част от още един незабравим летен полет на Беглика!