Доброволчески акции

На 15-ти октомври 2011 г. дестинацията можеше да бъде само една – Родопите. Превключихме поне за ден на тема добродейство и участвахме в Доброволческите акции, част от Националния ден на доброволчеството на 15-ти октомври в община Смолян. Разгледайте предложенията, които са актуални и днес, за да изберете, това, което Ви харесва най-много и го подкрепете с доброволните си умения. Имаше по нещо за всички.

1. Кириело-Методиевата азбука върху плъсти. РИМ “Стою Шишков” – Смолян, съвместно с Професионална гимназия по приложни изкуства и Обединен детски комплекс – Смолян организират тази инициатива/акция, за да запознаят доброволците с технологията на народното изкуство, наречено ПЛЪСТ.

2. Фитнес зала в село Гьоврен. Създаваме място за фитнес и за обучение за здравословен начин на живот за цялото село в село Гьоврен, община Девин.

3. Магията на Смолянските езера. Почистване на района около Смолянските езера с експертите на РИОСВ в гр. Смолян.

4. Усмивки на стената. Да разкрасим предоставеното помещение за клуб на пенсионерите, да го направим по-приветливо и да покажем уважение и грижа към тях. Акцията е предназначена за подобряване на обстановката, в която се събират 40-50 пенсионери.

5. Двор мечта. Искаме да преустроим вътрешния двор (който не се използва) и да го превърнем в уютно място за отдих и различни дейности. Двора е между ГПЧЕ “Иван Вазов” и 6-то основно училище в гр. Смолян.

6. Почистване и облагородяване на Еко пътека “Каньонът на водопадите” в резерват “Сосковчето” съвместно с РИОСВ в гр. Смолян.

7. Грижа за утре. Посещение на Дома за деца лишени от родителска грижа “Катя Ванчева” в село Широка Лъка, община Смолян.

8. “Калето” стопля зимата. Изнасяне на дървен материал от археологическите разкопки на старинна средновековна крепост в местността “Калето”, между село Смилян и село Кошница, община Смолян. Материала ще се предостави на пенсионери и нуждаещи се.

9. Покривът на надеждата. Поправка на покрива на читалището в село Гудевица (с. Арда), община Смолян.

10. Ден на изкуствата. Ние искаме да има: Забавление, срещи и споделяне предназначено за всички. За всички, които изявяват желание да споделят таланта си. Искаме да организираме музика, танци, творчески работилници…

11. Обновяване на детска площадка на улица Малчика. Една запустяла детска площадка да бъде огласена отново. Площадката съществува от повече от 30 години и част от нас са прекарали юношеските си бели нощи на нейните пейки. Сега площадката, пейките, люлките са изпочупени и тъжни. С нашия труд, искаме да дадем нов живот и енергия на площадката и да я направим любимо място за майки с деца, деца и юноши.

12. Клуб “Европа” при ЦДГ №1 “Слънце” и клуб “Родопски скаути” гр. Смолян ще оборудваме скаутска площадка и Еко-пътека в двора на ЦДГ Слънце за децата от градината и всички деца членуващи в клуб “Родопски скаути”.