Младите лидери на България идват на гости в Родопите

„Време е младите да вземат думата и в Гудевица“

15.06.2012 г. – Управителният съвет на Национален младежки форум гостува в община Смолян – повече на сайта на НМФ
На 16-ти юни Управителният съвет на Национален младежки форум (НМФ) заседава в село Гудевица, община Смолян.
Повечето от членовете на УС на НМФ пристигнаха в петък и посетиха „Младежкия информационно консултантски център – Яко“ и центърът „Европа директно“ в гр. Смолян, където имаха срещи с младежи и организации от региона. Председателят на форума Веселин Илиев и другите членове, сред които Лили Еленкова от Асоциацията за подпомагане на академичната общност и Isic, Костадин Грибачев от Националната скаутска органзиация, Велислава Иванова от Младежкото ООН, Жак Латинов, като общински съветник от община Харманли, Даниел Джинсов от Сдружение на младите психолози в България ‘4-ти Април
и Лора Величкова от Елма и Алма матер ТВ посетиха и община Смолян, където имаха среща със заместник кмета Марин Захариев. Вечерта младите хора се отправиха към село Гудевица, където в събота проведоха сесия на управителния съвет в строящия се център за неформално образование от НЧ Бъдеще сега 2006, съучредител на НМФ.
Младите лидери бяха поканени от Теодор Василев – председател на читалището в Гудевица, който сподели: „Срещата е важна за нас от гледна точка на създаването на младежка инфраструктура и център за неформално образование в село Гудевица в Родопите. Защото младите хора са там, където има приключения. Ангажираността на община Смолян към младежките дейности и спорта може само да ни мотивира да продължаваме да правим това, което можем най-добре – да сме полезни на младежите“. Програмата на НМФ включваше и приключения в горното течение на река Арда, посещение на „Гарга дере“ и пещерата „Голубовица“, както и социална работа в читалище „Извор 1926“ и среща с клуб „Хоро“. Като кулминация всички гости на планината ще хвърлят по една глинена топка със семена в зеленчуковата градина на НЧ „Бъдеще сега 2006“ с пожелание за берекет и здрава реколта. Ние си пожелаваме дори повече за всеки млад човек в България – активност и творчество, свобода и отговорност.