Магията на Смолянските езера.

Почистване на района около Смолянските езера с експертите на РИОСВ в гр. Смолян.

Как се казва нашата акция?

Магията на Смолянските езера.

Необходим брой доброволци и с какво ще ги привлечем?

Имаме нужда от десет доброволци. Работата няма да е тежка, но много интересна и забавна, свързана с почистването на района, около езерата от отпадъци останали през активния туристически летен сезон. Участието на експерти от РИОСВ, ще помогне на всички доброволци да научат много за формирането и природните характеристики на езерата, както и биоразнообразието в района. Каним Ви да станете част от весела компания и да преживеете един усмихнат ден сред природата.

Къде ще се проведе акцията?

Акцията ще се проведе на 15 октомври – събота в района на Смолянските езера. Тръгваме в 9.30 часа от сградата на РИОСВ в гр. Смолян. За повече информация се свържете с нас на посочения телефон.

Какви материали ще ни трябват?

Чували за събирането на отпадъците, ръкавици, сладки, вода и сандвичи за всички участници.

Какво е нещото, което искаме всички да научат за акцията? Слоган, мото, идеи? Ще ни помагат ли други организации и/или институции?

Нека да прекарваме поне един ден в седмицата сред природата, като не оставяме отпадъци след себе си. “Нашата природа е нашият дом!” Очакваме учениците от ОУ “Стою Шишков в село Търън и Гимназията  по туризъм в Устово да се включат с доброволци в акцията.

Контакти: 0878 119378 – старши експерт Георги Георгиев и 0301/60 121