Предизвикваме Ви за дарителство, човешки права и приказки!

НЧ Бъдеще сега Ви кани на среща в Даритески кръг “Развитие” под партронажа на ФРГИ. Темата на насрочената за 2-ри октомври среща ще бъде „Мултикултурализъм”. Проектът на Бъдеще сега, “Различни, но еднакви или имало едно време…” Междукултурно обучение за човешки права през разказването на приказки и истории разказва за една необикновенна среща на професионалисти от Средиземноморския район, които мечтаят за по-добър свят.

Проектът стимулира междукултурния диалог, разбирателството между хора с различна етническа и религиозна принадлежност и повишаване на видимостта на културното богатство на малцинствени общности в средиземноморието. “Различни, но еднакви или имало едно време…” ще бъде представен, заедно с други инициативи които искат да съберат необходимите им средства. ФРГИ ще помогне на избраните организации в представянето на идеите им пред аудитория от частни дарители.

Дарителски кръг „Развитие” обединява прогресивно мислещи хора, които имат интерес да даряват в подкрепа на граждански инициативи за позитивна социална промяна. Срещите на кръга дават възможност на дарителите да влязат в пряк контакт с организации и неформални групи от гражданското общество, които представят оригинални идеи, свързани с подобряване на качеството на живот в общността. Ако искате да научите повече за преподаването на човешки права през разказването на приказки и истории, да бъдете активни участници в събитие за набиране на средства по много интересен начин и да чуете неговят основател Фредерик Мълдър* от Англия ни се обадете, за да потвърдите участие на: 0887 558476!

Събитието ще се проведе на 2-ри октомври от 18 часа в зала „София“ на Гранд Хотел София.

Инициативата е част от кампанията на НЧ Бъдеще сега за набиране на средства за създаването на център и училище за работа с деца, младежи и възрастни сред природата на Родопите в село Гудевица, Смолянско.

*Фредерик Мълдър има докторска титла по философия на религията от Университета в Оксфорд. След завършване на дисертацията си работи като търговец на европейски произведения на изкуството от периода 1460 – 1960 г. Негови клиенти са музеи и частни колекционери. С приходите от своя бизнес, Фредерик създава Prairie Trust, благотворителен британски тръст. През 1985 г. той е сред учредителите на мрежата от частни дарители, Network for Social Change (Мрежа за социална промяна). През 2002 г. Фредерик учредява The Funding Network (Финансиращата мрежа) – първият отворен дарителски кръг във Великобритания (www.thefundingnetwork.org.uk). През 2004 г. Фредерик печели специалната награда на Beacon Fellowship за иновативни подходи към филантропията. През 2012 г. той получава и Ордена на Британската империя от Кралицата.