Теодор Василев от Бъдеще сега е сред финалистите на Кауза.бг

Изключително сме щастливи да видим Теодор Василев от НЧ Бъдеще сега сред финалистите на Кауза.бг. Неговата кауза е създаване на “Училище сред природата” и младежки центрове в малките населени места.

Българската национална телевизия отново е сцена за изява на младите хора с идеи да променят България. На екрана на обществената телевизия ще се търсят новите млади лидери, готови да защитават своите каузи в ефир. Това е новият проект “Кауза.bg”.

На 16 март 2012 г. жури оценяваше идеите на участниците и на финала остави най-добрите 10. С много емоции премина кастинга. След оспорвано състезание и близо час и половина заседание на журито, бяха избрани финалистите. 10 каузи ще се борят за вниманието на зрителите. “Кауза.бг” започва на 25-ти март с първото предаване на живо по БНТ 1. Тогава и зрителите на обществената телевизия ще се запознаят с участниците и с каузите, които ще защитават.

На кастинга се явиха общо над 60 души. Журитo, което оценяваше, бе в състав: оперативният директор на БНТ Константин Каменаров – председател и членове Робърт Ковачев, Боян Бенев, Томислав Цолов, Милена Цветанска.

Те избраха каузите на:

Борис Рангелов, Вяра Молева и Деница Кожухарова, Евгени Лишев, Ивайло Найденов, Иван Кънчев и Марио Мишев, Сияна Панова, Петър Кичашки, Теодор Василев, Филип Николов и Теодора Ангелова.