Доброволчеството и усмивките в Родопите

От месец юли до края на месец октомври 2011 г. имахме щастието да реализираме кампания за популяризиране на доброволчеството и усмивките в Родопите заедно със Сдужение “Нови хоризонти” и община Смолян. За кампанията можем да кажем много, но нека говорим от името на участниците, които споделиха: „Нещо истинско беше желанието за работа“, „Това беше забавно – Работилница и проекти…“, „Вдъхновяващ е ентусиазма на хората“, „Обичам доброволчеството“,“Вдъхновиха ме идеите на младежите“, „Ентусиазмът на участниците е заразителен“, „Досадно ми е недоволството и неодобрението към дейностите на активните хора“, „Осъзнах това, че всеки от нас е една малка част от обществото“, „Разбрах, че хората се отнасят с много по-голямо разбиране, отколкото съм предполагала“.

“Доброволците не винаги имат свободно време, те просто имат сърце.”  Елизабет Андрю

Това беше и нашата Международна година на доброволчеството, тя беше едновременно празник и предизвикателство за нас и нашите партньори и приятели доброволци.

По време на кампанията бяха създадени и осъществени 13 акции, които ородължават да се случват на територията на област Смолян и можете да видите повече за тяхното осъществяване на 15-ти октомври и как да се включите в тях сега! В акциите се включиха общо 228 човека, но този брой продължава да расте, тъй като голяма част от акциите продължават своето развитие. Разгледайте базата данни с всички акции и организации, към които можете да се включите текущо, като доброволец и днес. Не пропускайте тази възможност, обадете им се сега!

Акциите и кампанията ни доказа, че има смисъл да бъдем доброволци и за това Ви приканваме да ни пишете и се включете, като доброволец занапред в мероприятията, които организираме.

Научете повече как променяхме света около себе си

Разгледайте нашата: Покана към фирми и институции, на която можете да откликнете и през 2012 г.

Не пропускайте да видите кадри от уникалния по рода си Мост Фест, който имаше 7 работилници и беше посетен от над 700 граждани на гр. Смолян. В кампанията и нейните резултати бяха  въвлечени повече от 2000 граждани на област Смолян, които станаха част от събития на национално ниво в Европейската и световна година на доброволчеството.

Или да включите телевизора си на Реалити в Родопите

Проектът е част от събитията част от националния Ден на доброволчеството по проекта на фондация “Помощ за благотворителността в България”, финансиран от Тръста за развитие на гражданското общество в Централна и Източна Европа.

Дни на доброволчеството и усмивките в Родопите